rvn24

Zomerse 11e editie van de Ronde van Nijmegen

Op zaterdag 11 mei stond de 11e editie van de Ronde van Nijmegen op de kalender van meer dan 2500 wielrenners. Vanuit het gezellige Park Brakkenstein in Nijmegen maakten zij zich klaar voor een tocht van 70, 125 of 165 km door het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland.

 

Rustig warmfietsen was er dit keer niet bij, in de eerste 20 kilometer kregen de deelnemers direct enkele pittige beklimmingen voor hun kiezen. Stijgingspercentages van 10% en 12% kwamen al snel langs. Met name de Oude Holleweg is een bekende klim in de regio. Na deze korte, steile beklimmingen werd het landschap gelukkig al snel vlakker.

Langs de oevers van de Waal met op de achtergrond de Waalburg, toch wel hét icoon van Nijmegen, kon het tempo omhoog en werd er met de wind in de rug heerlijk doorgefietst. De eerste verzorgingspost in Leuth was voor alle deelnemers de eerste stop. Hier kon de bidon gevuld worden met koud water en sportdrank en de energie aangevuld worden met koeken, bananen en de sportrepen van Amacx. Met de zomerse temperaturen was deze verzorging zeer welkom!

De route vervolgde zich richting Duitsland. Ook hier was de route zeer afwisselend: platteland, glooiende weilanden, slingerwegen en mooie bossen wisselden elkaar af. Je keek je ogen uit tijdens deze tocht! Op de routes van 125 en 165 km was er nog meer te zien met onder andere het Reichswald en de Knappheide.

 

Na een mooie rit van 70, 125 of 165 kilometer kwamen de deelnemers voldaan terug bij de finish. Onder de aanmoediging van De Sfeerman en de DJ was finishen een groot feest! Als herinnering aan deze tocht deelden de enthousiaste vrijwilligers medailles uit aan de deelnemers. Tijd om de fiets te parkeren in de bewaakte fietsenstalling en in de schaduw onder het genot van een drankje na te praten op het gezellige Finish Festival in Park Brakkenstein.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 11e editie van de Ronde van Nijmegen en ziet de deelnemers graag terug bij de volgende editie of bij een van onze andere We Are Cycling toertochten. De eerstvolgende tocht op de kalender is de Classico Boretti vanuit Ede op zaterdag 26 mei. Kijk voor de volledige kalender op wearecycling.nl

📸🎥 Hou de komende dagen onze Instagram en Facebook pagina in de gaten, want daar worden in de loop van de week nog meer mooie foto’s en de officiële aftermovie geplaatst.

Deel dit bericht

Meer nieuws