Routes

Ontdek de schoonheid van het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland. De start en finish van deze gezellige toertocht vinden plaats in het bruisende Nijmegen. De oudste stad van Nederland is de perfecte startplek voor een avontuurlijke ontdekkingstocht op de fiets. Vanuit Park Brakkenstein zijn drie indrukwekkende routes uitgezet van 70, 120 en 165 kilometer. Alle wegen leiden naar Nijmegen, maar wij pakken alleen de allermooiste!  Geniet van glooiend heuvellandschap, afgewisseld met vlakke stukken langs de oevers van de Waal maar ook een aantal pittige klimmetjes.

Parcoursverkenning

De redactie van CycloWorld heeft het parcours voor editie 2024 alvast verkend. Lees hier het verslag van de parcoursverkenning. 

GOED OM TE WETEN

De routes zijn volledig uitgepijld maar alle deelnemers ontvangen ook de GPX bestanden.

Ons parcours loopt niet over afgesloten wegen. Je maakt gebruik van de openbare weg, dus houd je netjes aan de verkeersregels. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de omgeving waarin je fietst. 

*Parcourskaart onder voorbehoud van wijzigingen

Highlights

Tijdens de Ronde van Nijmegen maak je ook de nodige hoogtemeters. De routes bevatten een aantal mooie glooiende hellingen maar ook een aantal pittige kuitenbijters. We lichten een aantal beklimmingen en highlights uit.