20230623-Par-pa-fotografie-RondeVanNijmegen-Golazo-WeAreCycling-5477-18

5 tips voor een onvergetelijke Ronde van Nijmegen 2024

Zaterdag is het tijd voor de 11e editie van de Ronde van Nijmegen. Onderweg fietsen we door prachtige natuur en over uitdagende heuvels. Eeuwenoude geschiedenis smelt samen met sportieve uitdagingen. Of je een beginnende fietser bent of een doorgewinterde wielrenner, een goede voorbereiding is essentieel. We hebben 5 tips voor je om er een onvergetelijke fietsdag van te maken!

1 EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Voordat je van start gaat kun je je thuis al voorbereiden. Plan van tevoren je reis naar de start in Park Brakkenstein en zorg ervoor dat je op tijd arriveert met je fiets, je fietsoutfit aan en natuurlijk je helm. Check van tevoren ook het weer, zodat je weet in welke omstandigheden je gaat rijden.

Ook is het handig om je bidon(s) thuis alvast te vullen met water of sportdrank voor de eerste kilometers. Heb je de startbescheiden al thuis ontvangen? Bevestig je stuurbordje dan alvast op je fiets. Als je gekozen hebt voor startbescheiden ophalen dan kun deze ophalen bij de start.

2 CONTROLEER JE FIETS

Pomp thuis je banden op en check vooraf je remmen en versnellingen zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Zorg ervoor dat de fiets goed is afgesteld op jouw lichaam om ongemak of blessures te voorkomen. Dit maakt fietsen tijdens de toertocht veel comfortabeler en zo kan je meer genieten!

3 PARCOURSKENNIS

De routes zijn aangegeven met felgekleurde pijlen, maar omdat er wel eens een pijl wordt weggehaald adviseren wij om ook de gpx-route bestanden in je fietscomputer te zetten. Je kunt de GPX routes hier downloaden. 

Bekijk van tevoren de parcourskaart zodat je weet welke afstanden er zijn en welke beklimmingen je kunt verwachten. Ook kun je op de parcourskaart de verzorgingsposten zien. Bij deze verzorgingsposten kun je o.a. fruit, koeken en sportvoeding van Amacx krijgen. 

4 NEEM DE RICHTLIJNEN DOOR VAN WE CARE ABOUT CYCLING

Ga veilig en respectvol om met elkaar en de omgeving. Zo wordt je deelname aan de Ronde van Nijmegen nog leuker. Tijdens de Ronde van Nijmegen maken we gebruik van de openbare weg. Houd je daarom aan de verkeersregels en toon respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden. Bewaar de verpakkingen van je sportvoeding en gooi deze weg bij de verzorgingsposten zodat we de prachtige omgeving niet vervuilen.

Deze borden met vijf duidelijke pictogrammen staan ook op het evenemententerrein en de verzorgingsposten zodat je het niet vergeet. 

5 MAAK VOORAL VEEL PLEZIER!

Bij deze toertocht gaat het om plezier en gezelligheid. Maak er geen wedstrijd van maar neem de tijd om van de tocht te genieten. Er is voldoende tijd want de finish sluit pas om 17.00 uur.

Aan het einde van de rit wacht een een warm onthaal bij de finish en krijg je een unieke medaille als herinnering. Geniet na de finish nog even na op het Finish Feest. Wij zorgen voor een gezellige sfeer en leuke muziek. 

Elke fietser is uniek dus pas deze tips toe op jouw persoonlijke behoeftes en niveau. Met de juiste voorbereiding ben jij helemaal klaar voor de Ronde van Nijmegen. Wij wensen je alvast veel fietsplezier toe!

Deel dit bericht

Meer nieuws