RVN

AFZIEN ÉN GENIETEN TIJDENS DE RONDE VAN NIJMEGEN 2023

Op zondagochtend 25 juni verzamelden de deelnemers in het gezellige Park Brakkenstein voor de 10e editie van de Ronde van Nijmegen. Daar genoten ze nog even van een lekkere kop koffie van Redbeans en maakten ze zich op voor een mooie fietstocht van 70, 120 of 165 kilometer. De stad Nijmegen werd door de Romeinen Noviomagnus genoemd en is de oudste stad van Nederland. Het is de perfecte startplek om de schoonheid van deze regio te ontdekken.

 

Onderweg fietsten de deelnemers over de Via Romana en door prachtige natuur. Kenmerkend aan deze toertocht zijn de bijzonder afwisselende routes. Je kijkt je ogen uit! Mooi bossen, glooiende weilanden, slingerwegen langs de oevers van de Waal en een aantal pittige beklimmingen, het zat er allemaal in.

 

Het zonnige weer en de tropische temperaturen maakte deze editie extra uitdagend. Het tempo aanpassen en voldoende drinken is dan cruciaal. Op de 120 km route werd vanwege het warme weer een extra waterpunt voorzien. Ook kozen sommige deelnemers er bij de splitsing voor om een kortere route te fietsen.

Na een mooie rit van 70, 120 of 165 kilometer kwamen de deelnemers warm en voldaan terug bij de finish. Daar werden ze enthousiast ontvangen door de speaker. Wat een helden! Als bekroning op hun fietsprestatie ontvingen alle deelnemers een welverdiende medaille en stond er voor iedereen een koude THRIVE Recovery IPA klaar. Dit alcoholvrij sportbiertje smaakt extra lekker na zo’n warme tocht! Vervolgens zochten de deelnemers de schaduw op en genoten ze nog even na op het gezellige Finish Festival in Park Brakkenstein.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 10e editie van de Ronde van Nijmegen en ziet de deelnemers graag terug bij de volgende editie of bij een van onze andere We Are Cycling toertochten. In het najaar organiseren we nog twee compleet verzorgde toertochten. Op zondag 10 september kun je in de regio Amsterdam genieten van de Gerrie Knetemann Classic en op zondag 17 september kun tijdens de Harbour Tour een unieke experience toertocht door de Rotterdamse haven ervaren.

📸🎥 Hou de komende dagen onze Instagram en Facebook pagina in de gaten, want daar worden in de loop van de week nog meer mooie foto’s en de officiële aftermovie geplaatst.

Deel dit bericht

Meer nieuws