rvn-merlijnsphotography-6455

5 TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE RONDE VAN NIJMEGEN

Op zondag 25 juni is het tijd voor de 10e editie van de Ronde van Nijmegen. Onderweg fietsen we door prachtige natuur, over uitdagende heuvels en over een groot deel van de Via Romana. Eeuwenoude geschiedenis smelt samen met sportieve uitdagingen. Of je een beginnende fietser bent of een doorgewinterde wielrenner, een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle en plezierige ervaring. We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet om er een onvergetelijke fietsdag van te maken!

1 EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK 

Voordat je van start gaat kun je je thuis al voorbereiden. Zorg er wel al voor dat je op tijd naar de start komt met je fiets, je fietsoutfit aan en natuurlijk je helm. Check van tevoren ook het weer, zodat je weet in welke omstandigheden je gaat rijden.  

Ook is het handig om je bidon(s) thuis alvast te vullen met water of sportdrank voor de eerste kilometers. Vertrek op tijd van huis en plan van tevoren de route naar het de start. Heb je de startbescheiden al thuis ontvangen? Bevestig je stuurbordje dan alvast op je fiets. Als je gekozen hebt voor startbescheiden ophalen dan kun deze ophalen bij de start in Park Brakkenstein.  

2 CONTROLEER JE FIETS 

Pomp thuis je banden op en check vooraf je remmen en versnellingen zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Zorg ervoor dat de fiets goed is afgesteld op jouw lichaam om ongemak of blessures te voorkomen. Dit maakt fietsen tijdens de toertocht veel comfortabeler en zo kan je nog meer genieten!  

3 PARCOURSKENNIS 

De gehele route is aangegeven met felgekleurde pijlen, zo kun je niet verkeerd rijden. Daarnaast ontvangen je in de week van het evenement een mail met de gpx-bestanden van de routes, zodat je deze in je fietscomputer kunt zetten. 

Bekijk van tevoren de parcourskaart zodat je weet welke afstanden er zijn en welke beklimmingen je kunt verwachten. Ook kun je op de parcourskaart de verzorgingsposten zien. Bij deze verzorgingsposten kun je sportvoeding van Amacx krijgen, je bidon bijvullen en even op adem komen voordat je weer op de fiets stapt. 

4 NEEM DE RICHTLIJNEN DOOR VAN WE CARE ABOUT CYCLING 

Ga veilig en respectvol om met elkaar en de omgeving. Zo wordt je deelname aan de Ronde van Nijmegen nog leuker. Tijdens de Ronde van Nijmegen maken we gebruik van de openbare weg. Houd je daarom aan de verkeersregels en toon respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden. Bewaar de verpakkingen van je sportvoeding en gooi deze weg bij de verzorgingsposten zodat we de prachtige omgeving waarin je fietst niet vervuilen.  

De borden met vijf duidelijke pictogrammen staan ook op het evenemententerrein en de verzorgingsposten zodat je het niet vergeet. Jij wil toch ook probleemloos kunnen fietsen? 

5 MAAK VOORAL VEEL PLEZIER! 

Het belangrijkste van deze toertocht is dat je veel plezier hebt. Geniet van de mooie omgeving van het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland. De Ronde van Nijmegen is geen toertocht, maak er geen wedstrijd van maar neem de tijd om van de tocht te genieten. Er is voldoende tijd want de finish sluit pas om 17.00 uur.  

Aan het einde van de rit wacht een caldium receptin, oftewel een warm onthaal bij de finish en krijg je een unieke medaille als herinnering. Dan begint het genieten pas echt. Praat samen met de andere fietsliefhebbers bij over de avonturen die je onderweg hebt beleefd op het Romeinse Finish Festival. Wij zorgen voor een gezellige sfeer en leuke muziek. Er zijn Romeinse spelletjes te doen, de barman zal water in wijn doen veranderen en er zijn diverse snacks verkrijgbaar. Kortom, tijdens én na de rit kan je optimaal genieten en plezier maken! 

Elke fietser is uniek dus pas deze tips toe op jouw persoonlijke behoeftes en niveau. Met de juiste voorbereiding ben jij helemaal klaar voor de Ronde van Nijmegen. Wij wensen je alvast veel fietsplezier op zondag 25 juni! 

Deel dit bericht

Meer nieuws